Aceasta este o reteta cinstita, simpla, rapida si extrem de gustoasa. Eu sunt indragostita de mancarea italieneasca, iar Penne All’Arrabbiata este una dintre retetele mele preferate de paste.
Ingrediente pentru 2 portii
- 1 cana + 3/4 cana de 250gr de paste penne Barilla preferabil (sau unele fara gluten daca tineti regim)
- 1 cutie de rosii cubulete de la Cirio
- 3 linguri de ulei de masline extra virgin
- 1 lingurita de busuioc uscat sau, ideal, cateva frunze de busuioc proaspat
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de dulceata de ardei iute (daca dulceata este prea iute, pune doar jumatate de lingurita)
- Sare, piper
- Cateva fire de patrunjel proaspat
- Parmezan
Cum se face
1. Pui apa la fiert, cu sare de mare.
2. Arunci in blender sau in robotul de bucatarie conserva de rosii, uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, dulceata de ardei iute, sarea si piperul. Pui putina apa in conserva si o pui si pe aceea in robot. Mixezi pana se omogenizeaza.
3. Pui sosul intr-o tigaie, la foc mediu, si il lasi sa scada.
4. Cand fierbe apa, pui pastele si le lasi cu 1 minut mai putin decat scrie pe punga, adica 10 minute.
5. Dupa ce au fiert pastele, le scurgi de apa si le pui peste sosul de rosii scazut (trebuie sa nu mai fie lichid, ci destul de gros). Le mai lasi 2 minute la foc mic si le amesteci bine cu sosul.
6. Opresti focul, presari patrunjel taiat marunt peste.
7. Pui pastele in farfurii si, daca esti a lucky bastard care are voie lactate, razi niste parmezan peste.
Iti sugerez sa acompaniezi aceste paste cu un vin rosu sec, preferatul meu este Pinot Noir de la Purcari.
Buon appetito!
Postarea asta e tot din seria “Cum poti sa pedepsesti un gurmand” ?…
Da, da! :))