• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar

Adriana G.

Personal Blog

  • Home
  • ABOUT
  • KIDS
  • FOOD
  • TRAVEL
  • LIFE
  • CONTACT

Penne All’Arrabbiata with a twist

July 16, 2018 by Adriana 2 Comments

Aceasta este o reteta cinstita, simpla, rapida si extrem de gustoasa. Eu sunt indragostita de mancarea italieneasca, iar Penne All’Arrabbiata este una dintre retetele mele preferate de paste.

Ingrediente pentru 2 portii

  • 1 cana + 3/4 cana de 250gr de paste penne Barilla preferabil (sau unele fara gluten daca tineti regim)
  • 1 cutie de rosii cubulete de la Cirio
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita de busuioc uscat sau, ideal, cateva frunze de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de dulceata de ardei iute (daca dulceata este prea iute, pune doar jumatate de lingurita)
  • Sare, piper
  • Cateva fire de patrunjel proaspat
  • Parmezan

Cum se face

1. Pui apa la fiert, cu sare de mare.

2. Arunci in blender sau in robotul de bucatarie conserva de rosii, uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, dulceata de ardei iute, sarea si piperul. Pui putina apa in conserva si o pui si pe aceea in robot. Mixezi pana se omogenizeaza.

3. Pui sosul intr-o tigaie, la foc mediu, si il lasi sa scada.

4. Cand fierbe apa, pui pastele si le lasi cu 1 minut mai putin decat scrie pe punga, adica 10 minute.

5. Dupa ce au fiert pastele, le scurgi de apa si le pui peste sosul de rosii scazut (trebuie sa nu mai fie lichid, ci destul de gros). Le mai lasi 2 minute la foc mic si le amesteci bine cu sosul.

6. Opresti focul, presari patrunjel taiat marunt peste.

7. Pui pastele in farfurii si, daca esti a lucky bastard care are voie lactate, razi niste parmezan peste.

Iti sugerez sa acompaniezi aceste paste cu un vin rosu sec, preferatul meu este Pinot Noir de la Purcari.

Buon appetito!

 

 

 

Spread the love

Filed Under: FOOD Tagged With: Cina rapida, paste, Paste fara gluten, Penne, Penne al'arrabbiata, Reteta rapida, Reteta simpa

Reader Interactions

Comments

  1. Papa Bear says

    July 19, 2018 at 4:58 am

    Postarea asta e tot din seria “Cum poti sa pedepsesti un gurmand” ?…

    Reply
    • Adriana says

      September 3, 2018 at 9:06 pm

      Da, da! :))

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Recent Posts

  • Carti pentru copii prescolari – 13 carti pe care le citim cu drag
  • Ce trăznăi mai face Ami
  • Nu mai am răbdare…
  • Supa crema de linte cu aroma orientala
  • Orez aromat, la cuptor, cu carne de porc

Recent Comments

  • Adriana on Nu mai am răbdare…
  • Aura on Nu mai am răbdare…
  • Papa Bear on Un concediu cu peripetii…
  • Adriana on Ce contine bagajul nostru pentru concediu
  • Aura on Ce contine bagajul nostru pentru concediu

Archives

  • March 2020
  • November 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • May 2018

Categories

  • FOOD
  • KIDS
  • LIFE
  • TRAVEL

Meta

  • Log in
  • Entries RSS
  • Comments RSS
  • WordPress.org

Copyright © 2021 · Magazine Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in